torsdag den 9. april 2015

Store bølger og Grillpølser
Vejrudsigten for dagen i dag virkede, sådan set ganske udmærket, men ved ankomst til Hammerhavnen, så var vi ikke helt enige med meteorologerne. Vi stak dog ud alligevel selv om bølgerne var mellem en halv og en hel meter høje, for vejrudsigten havde jo lovet at det skulle stilne en smule af i løbet af dagen.
Kursen blev sat stik vest og da vi efter en lille times pløjeri med 6 knob, ankom til ca. 140 fod vand, fik vi sat grejerne. Kursen blev lagt nordpå i retning mod davidsbanke, hvor vi de foregående dage har haft gode lodninger med fødefisk og, hvor der tidligere blev taget fisk.

Efter et par timer, hvor bølgerne kun blev højere og højere, udfordringer i form af lakseliner, som skulle manøvreres udenom, så kom der selvfølgelig også mere. Ham ”Den Tykke Mand Med Gaflen” valgte at sende en tågebanke fra Rønne og op nord igennem Davidsbanke, så sigtbarheden kom ned på under 100 meter. Stadigvæk ingen fisk. Så blev kursen sat stik øst imod Kineseren, hvilket betød at vi kom til at rulle lidt på bølgerne, som nu i hvert fald var en meter høje, nogle af dem lidt mere.

Nu var klokken ved at være 13.00 og vi besluttede os for at trække grejerne og sætte kursen mod havn for, tingene spillede bare ikke helt for os i dag. Vi fik en enkelt hurtigt udløb på den ene sideplaner, men den stod hurtigt af igen. Det blev en være bumletur direkte i modsø ind til Hammerhavnen, men heldigvis, så havde havnegrillen et par gode ristede med brød, som vi kunne nyde sammen med en kold molebajer. Efter lidt til maven, så fik vi ryddet lidt op i skuden og tanket ca. 75 liter benzin på skuden, så vi er klar til det gode vejr i morgen. Nu håber vi på at Peter Tannev og hans kumpaner taler sandt mhp. Vejrudsigten i morgen.