fredag den 12. april 2013

så gik sidste hele dag på vandet

Så har vi fået afsluttet den sidste hele dag vi har på vandet denne gang.
Dagen har budt på ubehageligt vejr, lakseliner, line i propellen, præriens skrappe drenge, Laks ombord og masser af mejser, musvitter, rødkælke, vipstjerter og andet med fjer på.

Hele dagen startede i tyk tåge med 50 / 100 meters sigt, vi sejlede på radaren og udkig op til Nordsiden af kælderhalsen, hvor vi ville sætte grejet og trollede en planlagt rute sydpå indtil det blæste op hen ad eftermiddagen. Så passede det nemlig med at vi kunne trolle hjem mod Hammeren i medvind og medsø.

Da vi nåede vores bestemmelses sted gik Ronnie igang med at sætte grej mens jeg holdt styr på kursen og hastigheden. Da Ronnie havde sat 9 ud af 10 stænger ser jeg en mærkelig  tynd snor med nogle underlige gule fiduser på der ligner låg fra store dunke, jeg når lige at sige "hvad Fa.... er det?" da vi begge råber LAKSELINE!!!

Båden bliver sat kort men hurtigt i bak og tilbage i fremadgående gear for at have styrefart, vi rydder alt hvad vi kan af stænger og grej så hurtigt vi kan men havner alligevel med noget i lakselinen.
vi må bjærge grejet en ad gangen, og får da også lige leveret 50/60 fod line fra den ene stang til propellen hvorefter vi stopper motoren og driver for vind og strøm. Det ender med at vi må tage Lakselinen ind for at komme helt fri og få det sidste grej med op, jeg står og trækker i den ene ende af Lakselinen mens Erhvervs fiskeren der ejer linen åbenbart står og trækker i den anden ende af linen.....! Han er bare et sted i tågen, som vi ikke kan se, hvilket vi først finder ud af et stykke tid senere via VHF'en

Det var ren Gøg og Gokke.

Vi skynder os at få det sidste grej ind, smider Erhvervs fiskerens line tilbage i vandet og sejler 2 mil længere mod vest for at kunne sætte stængerne igen i fred og ro. Uden Lakseliner!

En pænt dårlig start på dagen og vi ender med at have sat alle stænger og have effektivt fiskeri omkring kl. 0830.

Hele dagen var der ekstremt dårlig sigt, så der gik meget snak over VHF'en for at positionsbestemme hinanden samt holde styr på de store tankskibe der kom ind i de områder vi fiskede i for at samle lods op.Fiskeriet var meget trægt og svært idag, så vi fik da også set "Præriens skrappe drenge" og "slå først frede" undervejs i 25 graders varme (skønt med fyr i båden) samt hilst på ca. 20/30 spurvefugle der på en eller anden måde kom forbi og slog rede på vores lille båd ca. 5 mil ude fra kysten af...???
Der var flere både som oplevede den samme ting med mange fugle ombord.
Til at starte med var det da hyggeligt med en lille spurv på båden og den fik da også en bid af prinsen rolle kiksene. men den kiks var åbenbart så god at der blev kaldt på alle brødre og andre familie medlemmer, så det til sidst mindede om noget fra en gyserfilm. Der var bare fugle alle vegne, hvert 5/10 minut var der nogen af dem som havde lugtet varmen og tørvejret inde i kabinen, så de kravlede da bare ind under kanten og så skulle vi vifte en spurv eller 2 ud af kabinen der bare flaksede rundt og sked på det hele..........!
Det her fugle eventyr varede ved det meste af dagen.


Først omkring klokken 1630 var der noget fornuftigt fiskeri, vi fik et kanonhug på "tyven" der nappede 2 x 200 fod.Det gode ved tyven er at der ikke sidder sideplanerer, bly eller andet tingel tangel foran, det er et blink kørt 300 fod efter båden uden noget andet, så der er ren kontakt til fisken
Det tog også Ronnie det meste af en halv time at få fisken ind til båden der var flere gode udløb, og den stod tungt ved bunden et par gange, en rigtig god fight.
Vi har en lille video af fighten men den blev ikke så god grundet vejret, så den skal lige redigeres så kommer den op på bloggen.
Fisken viste sig et være "mindre" end vi troede og vejede 6,5 kg (hvilket er en flot fisk og ikke lille)Resten af dagen gik uden flere fisk med at trolle ind mod Hammerhavnen hvor vi fik renset fisken for indvolde, renset sovekabinen ud for de sidste fugle og renset båden af for fuglelort.

Alt ialt en begivenhedsrig dag, vi håber dog kraftigt på at de sidste 4 timer vi har på vandet imorgen kan give en +10'er til Ronnie inden vi skal hjem til vore kære familier.