tirsdag den 20. august 2013

Natfiskeri og sommer buletur på sundet.

Vinden var perfekt og vejret var suverænt, vi diskuterede mangt og længe, om hvad vi skulle fiske, og planen faldt på en Natfisketur, da de var længe siden. Så efter lidt pakkeri og koordination satte vi kl. 00.45 skursen mod skovshoved for at se om ikke der skulle være en flad eller to vi kunne lokke ud af nattøjet.Efter at vi havde lagt en guldbar i rampeautomaten i Skovshoved og satte vi ca. kl. 02.00 kursen mod Tårbæk rev, hvor vi dyppede nogle forfang og forsøgte, at finde nogle flade. Det var fuldstændigt havblik og sigtbarheden var god nok til at vi kunne se til sverige og en næsten fuld måne lyste for os. Det er en hel speciel følelse, at være ude om natten. Men fisk fandt vi ingen af. Da det blev lyst satte vi trollinggrejet og prøvede at få noget sølvtøj i båden. Kursen blev sat nordover hen over Lous flak, mens vi skiftedes til at tage en lille morfar på briksen. 

Pludselig fik vi 3 dobbelt hug på riggerne, idet vis trollede lige henover en fin bule, 1 mistet og 2 fine sommertorsk på 2-3 kg. stykket. De fik friheden igen og vi vendte om og trollede hen over bulen igen, endnu en gang dobbelt hug med torsk på 2-3 kg.

læg mærke til den hvide streg i bulen, det er et vrag.

Vi valgte at rive trollinggrejet og hive et par kastestænger med jig og pirk frem. vi drev forbi stede adskillige gange og der var stort set fangst garanti. flotte torsk på mellem 1,5 og 7 kg. alle på nær én blev genudsat. efter et par timers fint fiskeri stoppede vi, efter vi havde haft mere end 30 torsk oppe og vende i både


Lige et lille klip, med torske-jig fiskeri.

7 kg. på gul jig.

Vi valgte, at føre regnskab, bare for hyggen (og sporten's) skyld.


Efter et par timers stangfiskeri, mente vi at dagen havde været helt perfekt, så vi valgte at sætte kursen mod havn, med et par trolling pinde bagude, som ikke gav andet, end nogloe næbdyr og et på små torsk yderligere. Tilfreds tilbage i havn kl. 15.00 var det et par trætte  men glade Terkel-drenge, som trak skuden på land og satte kursen hjemover.

Bjørn var meget glad for torsk. ;-)


Catch and Release

Den flotte skude i Skovshoved havn.

Det er helt sikkert ikke sidste gang vi har taget en Nat/formiddags tur.