mandag den 6. april 2015

Dag 1: Solskinsøen viser sig fra sin pæne side, men en NUL-BON til os.

Så er vi endelig kommet til Bornholm og vi sidder nu på Verona og nyder et godt glas rom.

For ca. et døgn siden kørte vi ombord på Poul Anker (Bornholmerfærgen), hvor vi mødtes med alle de andre fisketosser, som var lige så klar til laksefiskeri, som vi var. der blev sparket dæk, hilst på hinanden, drukket en øl og fortalt fiskehistorier til ca. kl. 02.00, hvor vi valgte at krybe i soveposen og få os et par timers søvn, oven på Bjarkes (Team Helle), bagværk, som faldt godt, men tungt på færgen.




Kl.0600, så var Frederik fiskefjæs klar til at trille mod Hammerhavnen (Jeps, selvfølgelig er han med igen i år.) bådene blev parkeret ved Hammarhavnen og vi røg på Verona og fik morgenmad, smurt madpakke, fortalt hvordan fiskeriet havde været frem til nu (Hvilket, var meget sløjt) og kaffekanderne blev sat i køkkenet.

Nu gik turen til Hammerhaven for at sætte skuden i og komme på vandet. Kaffen var dog ikke klar endnu, så vi lod Preben og Søren (Team Proppen) blive på Verona og vente på kaffen. Skuden blev sat i og kaffen ankom og afsted ud mod fiskepladserne.

Østersøen viste sig fra sin solrige, men dog lidt bulede side, men grejet blev sat og kursen sat mod ubåden. Et stykke syd for ubåden blev kursen slået nordover og vi vendte op over Davidsbanke og videre med kursen mod Tejn helt til 27'eren.



Dagen bød på meget få gode lodninger, én enkelt lille torsk, som havde forvillet sig ombord, på den nederste rig og et rigtig flot vejr, som, kun blev bedre og bedre. Men laksene forblev ude af skuden.








Fra SSK's side, blev det til blot 8 fisk i alt, med største på ca. 11 kg. (ud af min. 30 både) og der var ikke mange andre ud over dette.

Dog kunne Både Søren fra Team Proppen og Team Celia, pryde sig af at fange deres første laks i dag. Stort tillykke til jer!!!, man kan se at heldet følger de tossede ;-)


Tilbage i havnen, var det lidt sværere at finde sig en plads, end sædvanligt, da det dér laksefiskeri på Bornholm og blevet mægtig populært, men med så mange gode fiskekammerater på ét sted, så fandt vi uden problem et sted at fortøjre skuden. Nu hvor vi, hverken skulle rense, fillettere og pakke fisk, så havde vi jo tid til at nyde en molebajer i godt selskab, inden vi skulle op på Verona og Pakke ud.



Dagen sluttede af med manér på Verona, hvor vi fik Hamburgryg, med brunede kartofler og stuvet spinat, samt forret og dessert til det samme.

Og som vanen tro så er vi netop kommet tilbage på værelset efter en hyggelig stund med vores allesammens gode venner, Hr. Rom og onkel øl, som begge har velsignet os denne aften, da ikke Lakseguderne ønskede at gøre sig til kende i dag over for Team terkel.

I morgen byder på fiskevejr og så sætter vi alt ind i kampen, for at få hejst lakseflaget højt over terkelskuden.