tirsdag den 7. april 2015

Dag 3: Vandre tur fra Vang og Frokost på Nordbornholms Røgeri.


Vejrudsigten viste 10-12 m/s fra øst, så vi besluttede i enstemmigt samråd med de andre både på turen at blive i havn. 



Det betød så også at vi valgte at udnytte tiden til at sove længe. Vi havde aftalt med Preben og Søren fra Team Proppen at vi skulle ud og gå en tur langs den Bornholmske østkyst. Vi parkerede den ene bil ved Opalsøen og kørte videre til Vang havn hvor vi fandt kyststien.

Vi gik langs kysten ca. 4 km. Til Hammerhavnen. På turen kom vi både forbi vandfald, fårefolde, ruiner og ikke mindst den meget ukendte og absolut ikke berømte, men nyopdagede Bornholmersten. Den udmærkede sig ved at have form som bornholm. Halv-vejs til hammerhavnen holdt vi os en hyggepause og nød en pilsner med en flot udsigt fra de bornholmske klipper.




Vi kom forbi Hammershus og ned til hammerhavnen, hvor samtlige trollingskuder lå og ventede på at komme på vandet når bølgerne ville lægge sig. Herefter gik vi en tur forbi Opalsøen, op omkring Krystalsøen og ned til bilen. Her kørte Bjørn og Preben til Vang havn for at hente bilen og Søren og jeg gik til Verona imens.




Da vi alle var samlet på Verona, så var sulten sat ind, så kursen blev sat imod Nordbornholmsrøgeri, hvor det den store fiskebuffet skulle angribes. Og efter en times tid med røget laks, røget øl, sild, krebs, røsspætter mm. Var blevet fortærret, så gik turen tilbage til Verona, hvor en velfortjent morfar blev inkassret. Efter morfar stod den på aftensmad og dessert i form af god rom og godt selskab på værelse 16. I morgen siger vejrudsigten LAKSEVEJR, så håber vi bare at Peter Tannev er enig.